//

Церкву та цвинтар в Старому Кропивнику захищають від зсуву в річку

У селі Старий Кропивник Дрогобицького району на Львівщині будівельна компанія ТКС розпочала проведення аварійно-відновлювальних робіт на місцевій річці Кропив’янці.

 

Через руйнування її берегів під загрозою зсуву опинилися церква і цвинтар. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі ТКС.

 

«Повінь 2009 року зруйнувала південний бік території церковного подвір’я, на якому знаходиться церковний цвинтар і церковні споруди, що обгороджені кованим парканом по периметру території», – йдеться у зверненні греко-католицької громади церкви Перенесення мощей св. Миколая села Старий Кропивник. Берег продовжує руйнуватися. Селяни побоюються – наступним у воду піде цвинтар. Паркан місцями уже провисає.

 

Упродовж кількох попередніх тижнів річку обстежували спеціалісти. Вже з минулого тижня розпочато укріплення берегів. Протипаводкові роботи виконує будівельна компанія ТКС.

 

«У першу чергу буде відновлено та укріплено берег біля церкви та цвинтаря», - повідомив головний інженер будівельної компанії ТКС Орест Саприка. Згодом, за його словами, буде розчищено до півтора кілометра русла річки.


Джерело: ZAXID.NET