//

Розголошення справи пакистанки Асії Бібі лише ускладнює спроби зберегти її життя

Один з головних захисників християн у Пакистані виступив із проханням припинити поширювати у міжнародних медіа інформацію про перебіг розгляду справи Асії Бібі, християнки, котрій загрожує смертна кара, відповідно до горезвісного закону про «богохульство».


Пол Бхатті, спеціальний урядовий радник у справах релігійних меншин, пояснив, що постійне фокусування на справі Асії Бібі лише ускладнює спроби зберегти її життя. Він також додав, що висвітлення цієї справи у медіа привертає увагу ісламських екстремістів, котрі в свою чергу чинять тиск на уряд, щоб той діяв на їх користь. За словами п. Бхатті, тихі переговори були б набагато ефективнішими, аніж публічний захист.


Урядовий радник також зазначив, що тиша у цій справі була б корисною «не тому, що хтось прагне приховати правду чи закрити рот ЗМІ, але для того, щоб дійсно діяти на користь спасіння жінки, не ставивши її в центр уваги груп фундаменталістів.»


Пол Бхатті є братом покійного Шабхаза Бхатті, урядового міністра Пакистану, котрого вбили через те, що він захищав християн у цій країні.


За матеріалами CWN