//

Католицькі єпископи України оприлюднять свою заяву щодо псевдо-католицьких організацій

26 жовтня 2011 року у Львові-Брюховичах відбувається спільна зустріч членів Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви та Конференції Єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні. У нарадах беруть участь католицькі єпископи України, які здійснюють своє служіння на її теренах. На засіданні присутній новий Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Томас Галліксон.

 

Владики перебувають у Брюховичах уже третій день, адже 24 - 25 жовтня вони мали спільні духовні вправи (реколекції). Їх проводив відомий сучасний богослов та митець отець Марко Іван Рупнік.

 

Мета братньої зустрічі подвійна: підтримувати і розвивати дружні стосунки між єпископатами та обговорювати питання, які є спільні для всіх. «Цього разу у центрі застанови ставимо питання євангелізації. Ми хочемо над ним глибше застановитися і дати собі відповідь, яким чином ми маємо душпастирювати для того, щоб відповісти на духовні потреби наших вірних і тих українців, які на сьогодні себе не ідентифікують із жодною Церквою. Відтак хочемо проаналізувати діяльність різних псевдо-церковних структур, які видають себе за членів Католицької Церкви. Їх є кілька в Україні і ми хочемо оприлюднити нашу спільну заяву щодо їхньої діяльності», − у коментарі для Департаменту інформації повідомив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

 

27 - 28 жовтня, після завершення братньої зустрічі, обидва єпископати проведуть свої окремі засідання: владики УГКЦ – П’ятдесят четверту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, а владики РКЦ − XXXVІ засідання Конференції Єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ