//

Чилі: молодіжне паломництво до св. Терези з Анд

50 тис. молодих паломників з Чилі відправилися в паломництво до гробниці першої чилійської святої Терези з Анд. Це найбільша подія організована для  християнської молоді Чилі за останній рік. Паломництво проходило під девізом: " Щоб молодь мала в Ісусові життя в  достатку".

 

Паломники пройшли 27 км. гірським шляхом. У своїй проповіді під час Літургії Архиєпископ Рікардо Еззаті зазначив, що в сучасному, втомленому світі особливо необхідними є свідчення радісних молодих людей. Він підкреслив, що "молоді люди не просто приймають євангелізацію, але також мають місію проповідувати Христа, як надію нашого життя."

 

Прочани йшли з різними наміреннями, особливо молилися за вирішення проблем, з якими стикається Чилі: бідність значної частини населення, соціальне розшарування і обмежений доступ до освіти. Протягом декількох місяців регулярно проходять протести студентів, котрі вимагають безкоштовну освіту. Останнім часом спостерігається зростання числа випадків, пов'язаних з групою анархістів. У цьому контексті президент єпископської конференції Чилі  у своїй проповіді висловив надію на швидке вирішення, яке задовольнить бажання молоді. Він сказав, що тільки діалог може сприяти виходу з нинішньої важкої ситуації.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org