//

Генерал Чину Братів Менших надіслав листа Бенедикту ХVI

З приводу екуменічної зустрічі в Асижі, яка пройде 27 жовтня, Генеральний настоятель Чину Братів Менших, о. Хосе Родрігес Сарбалло скерував до Бенедикта ХVI спеціальний вітальний лист, в якому підкреслює тісний зв'язок між темою зустрічі: «Паломники правди, паломники миру» і постаттю св. Франциска Асизького. «Вітаємо в Асижі, місті миру, духовної арки, в якій все людство знаходить притулок», – пише о. Сарбалло і дякує Святому Отцю за бажання продовжити традицію, яку започаткував блаженний Іван Павло II 25 років тому. «Цей День молитви за мир у світі є Божим даром, даром, про який ми завжди повинні молитися», – зазначає отець Сарбалло.

 

Глава Чину Братів Менших дякує Понтифіку за те, що молитва за мир пройде в Асижі, у місті св. Франциска, який був вісником миру і примирення. «З нього беруть сьогодні приклад ті, хто прагне зберегти ідеали миру, повагу до довкілля, вести діалог між людьми, релігіями і культурами», – підкреслює о. Сарбалло. На думку францисканця, це нагадує нам про те, що мир завжди невіддільний від істини і якщо ми ще не осягнули його, то повинні почуватися паломниками на шляху до нього. «Це нагадує про мир як наше завдання, яке ми всі повинні прийняти», – зазначає у своєму листі глава Чину Братів Менших.

 

О. Сарбалло запевнив Святішого Отця, що францисканська спільнота буде постійно молитися за мир і примирення в світі за прикладом св. Франциска, «щоб любов перемогла ненависть, мир насильство, ті, що сумніваються, повірили, там, де існують помилки, запанувала правда, а прощення перемогло злочинства».

 

За матеріалами Ватыканскае радыё