//

У Ватикані відкривається міжнародний конгрес, присвячений св. Катерині Сієнській

27 жовтня, у четвер, у Ватикані відкривається міжнародний конгрес спадщини католицької святої, містички і вчительки Церкви Катерини Сієнської. Фахівці з теології зберуться, щоб обговорити різні погляди на духовну спадщину сієнської святої.

 

Приводом для організації конференції під назвою «Діва, гідна небес» («Virgo digna Coelo») став ювілей канонізації Катерини: 29 червня виповнюється 550 років з дня її залучення до лику святих. Конференція розпочнеться у Ватикані, а потім продовжиться в Сієні.

 

Конгрес відбуватиметься кількома сесіями. У роботі 1-ої сесії візьме участь префект Конгрегації з канонізації святих, кардинал Анджело Амато. 2-га сесія буде присвячена процесу канонізації святої: фахівці розглянуть моделі жіночої святості, що існували в Католицькій Церкві в XIV-XV століттях, і в документуванні процесу. Під час 3-ої сесії теологи обговорять питання взаємин св. Катерини з монашими орденами того часу. 4-та сесія буде присвячена сучасним дослідженням теології св. Катерини та її впливу на наступне вчення Католицької Церкви.

 

У суботу, 29 жовтня, останнього дня конгресу, в Сієні відбудеться презентація нового документального фільму «Катерина Сієнська і процес її канонізації». У Сієні відбудеться остання сесія конгресу, присвячена образу святої в мистецтві.

 

Катерина Сієнська народилася 25 березня 1347 року, у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. У юності вона вступила в домініканський орден, прийняла обіти, але залишилася жити в миру. Залишила безліч листів і містичний твір «Діалоги про Провидіння Боже». Св. Катерина активно брала участь у політичній та миротворчій діяльності, сприяла поверненню пап до Риму з Авіньйона. Вона дотримувалася аскетичного способу життя, мала видіння і стигмати. Св. Катерина є однією з найбільш шанованих в католицизмі жінок-святих.

 

За матеріалами: sedmitza.ru