//

20 000 осіб вийшли на вулиці Філіппін, вимагаючи об'єктивного розслідування вбивства відомого місіонера

Понад 20 000 осіб вийшли 24 жовтня на вулиці трьох філіппінських міст, вимагаючи об'єктивного розслідування недавнього вбивства італійського католицького священика Фаусто Тенторі (Fausto Tentorio), що служив місіонером на Філіппінах.


«Наше розслідування показало, що, відповідно до зібраних доказів, до вбивства може бути причетна армія», - сказала монахиня Хуліта Енкарнасіон (Julita Encarnacion).


Віруючі вимагали від уряду Акіно провести ретельне та об'єктивне розслідування і встановити всіх винних у вбивстві місіонера, який користувався великою пошаною в країні за своє безкорисливе служіння, яке тривало 32 роки в селищі Манобос на острові Мінданао.


Фаусто Тенторі - третій з числа італійців, які належали до Папського інституту іноземних місій (PIME), убитих з 1985 р. на острові Мінданао, де діють озброєні загони ісламістів, що вимагають відділення острова від Філіппін і створення там ісламської держави. Тенторі був убитий невідомим, який без жодного приводу вистрілив у католицького місіонера і смертельно поранив. Вбивство сталося 17 жовтня.


За матеріалами sedmitza.ru