//

У Ватикані провели конференцію з навчання Івана Павла II про цінність життя

З 24 по 26 листопада у Ватикані проходить XXVI Міжнародна конференція Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я про святість життя, присвячена Івану Павлу II.

 

"Усвідомлюючи багату і плідну повчальну спадщину Кароля Войтили із захисту життя, бачимо необхідним присвятити йому нинішню конференцію Ради, яку він же і заснував в 1985 році," - сказав Архиєпископ Зигмунд Зімовські, глава цієї Конгрегації Святого Престолу. Єрарх сказав, що "протягом трьох днів проводимо бесіди богословсько-пастирського характеру. У центрі уваги ідея, на яку надихнув блаженний Кароль Войтила, - християнська вартість покути і Євангеліє життя. Обговорення ведуться в міждисциплінарній перспективі."

 

У засіданнях беруть участь близько 40 доповідачів, в їх числі - католицькі єрархи, науковці, дослідники з усіх куточків планети. Прибули шановні учасники - кардинали Анджеліні Фйоренцо, почесний президент цієї Папської ради, і Станіслав Дзівіш, багаторічний особистий секретар Папи Івана Павла II і нинішній Архиєпископ Кракова.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё