//

На зустріч в Асиж прибудуть 175 представників нехристиянських і неєврейських релігій

На міжнародній зустрічі в Асижі, яка відбудеться 27 жовтня, візьмуть участь 176 представників релігійних нехристиянських і неєврейських релігій.

 

Вранці 18 жовтня в Прес - Центрі Ватикану монсеньйор Пьер Луїджі Челата, секретар Папської Ради з Міжрелігійного Діалогу оголосив кількість учасників майбутнього Дня Роздумів, Діалогу, Молитви про світ і Справедливість у світі.

 

З 76 лідерів, що підтвердили свою участь, 4 є представниками традиційних релігій Індії, Африки і Америки.

 

В Асиж прибудуть 18 представників релігій індійського субконтиненту, серед яких 5 індуїстів з двома супроводжуючими особами. Один з низ Ражмун Гандівже брав участь в зустрічі 1986. Цього року очікуються три джайниста, 5 сикхів, 1 зароастрієць і уперше, один бахай.

 

Інші азіатські релігії представлятимуть 67 буддистів з Південної Кореї, Шрі-Ланки, Мьянмари,  Камбоджі, Індії, Сінгапуру, Тайваню, Австралії і вперше з Китаю.

 

Конфуціанство присилає трьох представників – главу делегації і двох супроводжуючих - усе з Південної Кореї.

 

Делегація таоїстів, що прибуває з Гонконгу, також складається з 3 членів - глави делегації і 2 супроводжуючих осіб.

 

Окрім 17 представників синтоїзму з Японії прибудуть ще 4 делегації від Нових Релігій, що складається з 17 чоловік.

 

"Участь мусульман як по кількості, так і за рівнем представництва, - відмітив Челата, - залежить від ряду чинників, таких як соціально-політична ситуація в різних арабських країнах Середнього Сходу, Північної Африки і Персидської затоки".

 

Усього очікується 48 представників мусульман з країн Африки, Європи, Америки і Західної Азії, які прибудуть з Йорданії, Ізраїлю, Єгипту, Лівану, Алжиру, Марокко, Ірану,Туреччини, Саудівської Аравії, Албанії, Боснії-Герцеговини, Болгарії, Азербайджану, Таджикистану, Об’єднаного Королівства,Франції, Італії, Португалії, США.

 

Кількість учасників-мусульман буде набагато більше, в порівнянні з попередніми Днями Асижу: в 1986 їх було11, в 2002 - 32, 27 жовтня прибудуть 50 мусульман.

З Південної і Південно-Східної Азії (Пакистан, Бангладеш,Таїланд і Індонезія) прибудуть ще 12 мусульман (5 членів і 7 супроводжуючих).

 

Що стосується некатолицьких Церков, то, як оголосив представник Східного Відділу Папської Ради з поширення єдності християн Андреа ПальмьєрІ, вони будуть представлені 31 делегацією.

 

Від Східних Церков в зустрічі візьмуть участь 17делегацій. Вселенський Патріарх Варфоломій I очолить делегацію Вселенського Константинопольського Патріархату.

 

На зустріч прибудуть Архієпископ Тирани митрополит Астани і Казахстану від Московського Патріархату, представники Вірменської Церкви, Сиро-Маланкарської і Асирійської Церков.

 

Реформаторські Церкви Заходу будуть представлені лідерам Англіканської общини (Архієпископом Кентеберійським Роуном Уильямсом), Всесвітньої Ради Методистів, Всесвітнього Альянсу баптистів, а також Екуменічної Ради Церков.

 

Делегації "International Committee on InterreligiousConsultation", Головного Рабина Ізраїлю і общини Риму на чолі з Головним Рабином РІкардо Ді Сеньї представлятимуть єврейські громади.

 

Помічник секретаря Папської Ради з Культури монсеньйор Мельхиор Хосе Санчес де Струму і Аламеда оголосив невіруючих представників: франко-болгарська психоаналітик і філософ, учениця Мішеля Фуко Крістева; професор філософії Пізанського Університету Ремо Бодеі; філософ мексиканського Університету UNAM Гільєрмо Хурмадо і австрійський - марксист Вальтер.

 

За матеріалами catholic.uz