//

Мешканці Торонто проти фінансування абортів з їхніх податків

Більше двох тисяч осіб виступили проти абортів 22 жовтня в Торонто, біля будівлі парламенту Онтаріо, вимагаючи від політиків припинити фінансування абортів з податків мешканців провінції.


Джим Хьюз, голова Коаліції Кампанії на захист життя (CLC) закликав викреслити аборти зі списку процедур, які фінансує уряд провінції.

 

Недавні опитування показують, що понад 60 відсотків мешканців Онтаріо є проти фінансування абортів з коштів платників податків. Цей протест був прямою відповіддю на протест близько 30-40 прихильників абортів, які вимагають ще більшої лібералізації закону, що дозволяє вбивство ненароджених дітей.

 

Під час маніфестації на захист життя говорили молоді активісти з різних регіонів канадської провінції, а також лікарі, які пояснювали негативні наслідки аборту у фізичному і психічному значенні.

 

Хоча доступ до абортів в Канаді регулюється федеральним законом, про їхнє фінансування вирішують уряди провінцій. Закон про здоров'я вимагає, щоб у планах медичного страхування були профінансовані медично-необхідні послуги, але федеральний закон не зараховує абортів до цих процедур. Якщо провінційний уряд також так вважає, то для абортів не можна буде знайти страхового плану.

 

Уряд Онтаріо щорічно витрачає близько 30-50 млн. канадських доларів із грошей платників податків на фінансування абортів. "Вагітність – не хвороба, і немає жодних підстав для фінансування наших податків порушенням процедури", – ствердив активіст pro-life.

 

За матеріалами: gosc.pl