//

Місійна неділя в Іспанії

Місійна неділя, як і раніше, є дуже популярна в Іспанії. На всіх парафіях збирають пожертви для євангелізаційних потреб в місійних країнах. Єпископи підготували відповідні листи, в яких нагадали про місіонерське покликання кожного охрещеного. Нині над місіями працює більше 14 тисяч іспанців.

 

З приходом перших місіонерів до Америки в XVI столітті, тисячі чоловіків і жінок вирушили до Іспанії, залишивши дім та землю, щоб поширювати Євангеліє на  п'яти континентах. Графічно це показує цьогорічний плакат місійної неділі. На парафіях збирають пожертви, організовують лотереї та місійні біржі, а на вулицях можна зустріти групи волонтерів з банками. Місійна неділя, як і раніше, є дуже популярною.

 

Сьогодні кількість іспанських місіонерів – більше 14 тисяч, понад 53 відсотки з них – жінки. Більшість – 70 відсотків – працює в Латинській Америці, в Африці – 15 відсотків, у Європі – 8 відсотків та в Азії – 7 відсотків. В Океанії є понад 20 місіонерів. Щороку в Іспанії вирушають на місії близько 150 осіб. Вони належать до релігійних спільнот, інститутів апостольського життя, церковних рухів і місіонерських товариств. Найбільше місіонерів прибули з єпархії Памплона-Тудела, Бургос, Мадрид і Леон.

 

Незважаючи на кризу, фундація Папські Місійні Справи в Іспанії 2010 року передбачила на місійні справи 17 мільйонів євро. Найбільшу допомогу отримали африканські країни, серед них Камерун, Танзанія, Мадагаскар і Ангола. Це оцінила Конгрегація євангелізації народів, яка в спеціальному листі подякувала іспанським вірним за зусилля і щедрість.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie