//

В Індії відкрився унікальний християнський музей + відео

Мумбай – це комерційна столиця Індії. В цьому місті проживає близько 15 млн. людей. Католики становлять невеликий відсоток населення, але, навіть будучи меншістю, їх релігійна спадщина сильна. Нещодавно у місті було відкрито перший християнський музей, деякі реліквії якого відносяться до 16 ст.

 

«Ми маємо ще багато пізнати з нашої власної історії, багатство історії Церкви та дивовижність тих осіб, які її творили. Це вражаюча праця», - ділиться кардинал Освальд Ґрасіас, Архиєпископ Мумбаю.

 

Серед скарбів церковні рукописи, книги, розп’яття, чаші, вівтарі, облачення, статуї, картини та всі види скульптури. Музей надає можливість християнам Індії зазирнути у свою багату історію, але більше того, він дає їм відчуття гордості.

 

«Ми усвідомили, що втрачаємо багато чудових екземплярів, які не використовувались належним чином. Якось ми розповіли про це кардиналові, і він виявив чималий інтерес. Спочатку всі були налаштовані скептично, але згодом ми усвідомили, що це дійсно необхідно і, врешті, це перетворилось на пристрасть», - розповідає отець Ворнер Д’Соуза з Комітету Католицької Церкви з питань спадщини.

 

В музеї також є амфітеатр, що надає відвідувачам можливість переглядати фільми, візуальні презентації, і також це форум для дискусій на тему мистецтва, культури та релігії.

 

Історик Дейвід Кордос пояснив, щоб знайти інформацію про історію якоїсь церкви потрібно лише натиснути на її зображенні на інтерактивній дошці.

 

В місті, яке вже пишається своєю прекрасною архітектурою та сотнями церков і парафій цей музей визнається джерелом натхнення та освіти для майбутніх поколінь.

За матеріалами Romereports.com