//

Цунамі покликань в джинсових габітах

46-річна сестра Вероніка Берзоса заснувала нове монаше згромадження, до якого належить 180 молодих сестер в джинсових габітах. Вже тепер матір Вероніку називають сучасною Терезою з Авіли.

 


Іспанія спостерігає справжнє цунамі покликань, якого не було з часів Терези Авільської. До згромаджень матері Вероніки вступають дівчата, які раніше вивчали право, економіку, фізику, хімію, архітектуру, а навіть працювали моделями.

 


Особистість засновниці особливо вплинула на кількість покликань.  У віці 18 років Марія Берзоса Мартінес перервала навчання медицини і вирішила вступити до монастиря кларисок в Лерма, який відзначається найбільш суворим статутом.  В той час вона була першою новичкою за 23 останні роки.  Коли сестра Вероніка стала відповідальною за новіціат, то до монастиря попросились 180 нових сестер.  У лютому цього року з кларисок сформували інститут богопосвяченого життя «Jesu Communio», затверджений Папою Бенедиктом XVI. В новому згромадження клариски відновили обіти і одягнули джинсові габіти. Жодна з сестер, за винятком самої матері Вероніки, не старша 40 років.
Ці події назвали «чудом з Лерма». Сестри переважно міського походження, із середнього класу, причому більшість з них перервали навчання у ВУЗ-ах.

 

За матеріалами: Wiara.pl