//

Папа направив послання до військових ординаріїв

22 жовтня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції учасників Міжнародної зустрічі військових ординаріїв, яка проходить в Римі за ініціативою Конгрегації у справах Єпископів та Папської ради "Iustitia et pax".

 

У своїй промові Святіший Отець підкреслив, що захід проходить в 25-у річницю опублікування Апостольської конституції "Spirituali militum curae" ("Духовна турбота про військових"), автором якої був Іван Павло II. "У 25-річчя цього документу необхідно визнати, що військові ординарії показали, що придбали євангельський стиль, пристосувавши пастирські структури до термінових потреб нової євангелізації", - сказав Папа.

 

Понтифік підкреслив, що якщо завданням військових ординаріїв, є уможливити зустріч з Ісусом Христом і життєву святість людей, то священики, котрі виконують цю місію, повинні самі мати гарне людське і духовне виховання, дбати про розвиток власного внутрішнього життя, бути відкритими на діалог, і таким чином допомагати в труднощах людям, котрі їм довірено.

 

Бенедикт XVI відзначив важливість у вихованні військових справжньої християнської любові, яка необхідна у виконанні їх місії. "Я думаю насамперед про любов, яку солдат з відвагою повинен надавати жертвам землетрусів і повеней, біженцям і найбільш слабким. Я думаю про любов, яку солдат повинен мати ризикуючи своїм життям при розмінуванні, будучи в центрі воєнних дій, або виконуючи миротворчу діяльність, контролюючи, щоб брати не вбивали один одного ", - зазначив Понтифік.

 

"Євангелізація у військовій сфері вимагає відповідальності, щоб також і тут, проповідування було завжди новим, упевненим і наповненим радістю Ісуса Христа", - підкреслив Бенедикт XVI.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё