//

Бенедикт XVI: музика Брукнера закликає відкривати перспективи і думати про вічне життя

Ввечері 22 жовтня Бенедикт XVI був присутній на концерті оркестру Баварської Державної опери, який пройшов у Залі Павла VI у Ватикані.


"Чудовим твором, в якому поєднується віра великого композитора із закликом відкрити перспективи і думати про вічне життя", Бенедикт XVI назвав "Симфонію 9" Антона Брукнера, яку виконали музиканти.

 

Папа зазначив, що слухаючи музику Брукнера "відчуваєш себе у великому кафедральному соборі, колони якого височать і створюють сильні емоції". Основою твору, Святіший Отець назвав просту, але потужну віру, яку австрійський композитор зберігав протягом усього життя.

 

"Він хотів присвятити свій останній і найбільш зрілий плід мистецтва Тому, у кого завжди вірив, єдиному й правдивому співрозмовнику, до котрого звертався до останнього моменту свого життя", - сказав Папа.

 

Понтифік зазначив, що Брукнер просив Бога дозволити увійти в Його таємницю, щоб мати можливість прославляти Його на Небі, як він робив це на землі своєю музикою і вірою. Святіший Отець наголосив, що це також заклик для нас - побачити горизонти і думати про вічне життя, не бігти від нього, навіть якщо воно окреслене труднощами і проблемами, але жити більш інтенсивно, несучи в реальність у якій живемо, трохи світла, надії і любові ".

 

За матеріалами Ватыканскае радыё