//

Тижневий огляд: переслідування християн (16 – 22 жовтня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!


17 жовтня з’явилося повідомлення, що незважаючи на утиски, на Кубі зростають церкви. Багато років вони були поза законом. І зараз все ще небезпечно для студентів, учителів та керівників, особливо у сільській місцевості, відкрито сповідувати християнство. Християн вважають контрреволюціонерами, а це означає, що вони не можуть влаштуватися на роботу, отримати власне житло, за ними ведеться стеження. Уряд також наклав обмеження на церкву.


Вища рада збройних сил Єгипту внесла до кримінального кодексу поправки, що посилюють покарання за дискримінацію за статевою, етнічною, релігійною чи мовною приналежністю.


У Владивостоці (Російська Федерація) вандали вчинили напад на будинок молитви Центральної церкви євангельських християн-баптистів. У результаті  хулігани розбили камінням вікно і пошкодили вивіску.


За даними 18 жовтня читаємо, що на острові Мінданао, що в Філіппінах, 17 жовтня було вбито католицького священика-місіонера Фаусто Тенторіо. Він є третім італійським священиком, який належав до Папського інституту закордонних місій, і якого було вбито на цьому острові від 1985 року.


15 жовтня під час прес-конференції в пакистанському Лахорі Генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков пастор Олаф Фікс-Твейт сказав, що "уряд Пакистану не повинен закривати очі на насильства, що здійснюються через використання законів про богохульство". Єрарх закликав владу Пакистану вжити "необхідних заходів проти релігійної нетолерантності».


Науково-просвітницька конференція «Католицька Церква в СРСР в 20-30-і роки" відбулася в Москві 15-17 жовтня. Форум був присвячений 65-річчю від дня смерті єпископа Пія-Ежена Неві - апостольського адміністратора Москви, глави Католицької Церкви всіх обрядів в Радянській Росії в період масових антирелігійних переслідувань.


19 жовтня повідомляється, що загальне обурення, яке спровокувала нещодавня різанина коптів у Єгипті, змусило місцевих мусульман до певних жестів відносно християн.


Згідно з інформацією за 21 жовтня читаємо, що Глава Коптської Православної Церкви Єгипту Папа Шенуда III зустрівся у четвер з сім'ями протестуючих коптів, убитих 9 жовтня під час безладів, що спалахнули біля будівлі телебачення в Масперо.