//

“Octava Dies”. Рік віри

"Оголошений Папою Рік віри є однією з ініціатив, які повністю характеризують його понтифікат", - підкреслює в своїй щотижневій рубриці "Octava Dies" о. Федеріко Ломбарді, директор Ватиканського радіо і глава прес-служби Святого Престолу.

 

О. Ломбарді зазначає, що перші фрази спеціального послання Бенедикта XVI з цього приводу нагадують про першу промову Святішого Отця в Сікстинській каплиці на наступний ранок після його обрання на престол св. Петра про "необхідність відкрити заново шлях віри, щоб показати велику радість і відновити натхнення, яке народжується від зустрічі з Христом". "Ця думка є також основною в словах Папи, виголошених під час подорожі до Німеччини чи у зверненні з приводу створення Папської ради з нової євангелізації", - підкреслює він.

 

"З великою радістю Папа поєднує Рік віри з 50-річчям відкриття II Ватиканського собору. У той час як Собор продовжує бути в центрі дискусій, добрим є те, що невпинне знайомство з його багатою спадщиною, практичне використання всім Божим народом відбувається під керівництвом Папи, тому що саме під керівництвом Римських первосвящеників вона була створена і стала "компасом"для подальшого руху Церкви", - зазначив о. Ломбарді.

 

"Бенедикт XVI нагадує нам і про 20-річчя публікації Катехизму Католицької Церкви, твору надзвичайної відваги, появи якого дуже хотів Іван Павло II, вірний рішенням Собору, щоб зробити нашу віру більш повною, органічною і зрозумілою", - звертає увагу директор Ватиканського радіо. Він відзначає також, що про цю ідею добре знав кардинал Ратцінгер, роль якого стала визначальною.

 

"Рік віри буде насамперед новим етапом в історії, живим шляхом, який бере свій початок ще із старовинних часів Авраама і Мойсея, Давида і пророків, від великої кількості свідків віри, про які говорить Послання до євреїв. Серед них також йде Марія, апостоли, мученики та святі, до яких Папа запрошує нас приєднатися, не відриваючи свого погляду від Ісуса, "автора і вдосконалювача віри". Чого більше ще може навчити пастир народу Божого, який продовжує свій шлях в історії? ", - запитує о. Ломбарді.


За матеріалами Ватыканскае радыё