//

Відкриття катехитичної школи ім. Блаженного Симеона Лукача

Відкриття катехитичної школи ім. Блаженного Симеона Лукача відбулося 20 жовтня у смт. Делятин. За благословенням Правлячого Архієрея кир Миколая Сімкайла, стараннями делятинських священиків, а особливо – делятинської молоді, було посвячено та урочисто відкрито Катехитичну школу імені Блаженного Священомученика Симеона Лукача.

 

Чин освячення та урочисту Святу Літургію очолив Синкел о. Петро Семенич у співслужінні духовенства деканату: декана о. Богдана Іванюка, о. Петра Голінея – директора катехитичної школи, о. Романа Гриніва, о. Петра Мойсяка, о. Івана Виксюка.

 

В урочистостях взяли участь Голова Катехитичної комісії єпархії сестра Павля Бабій, СНДМ а також багато дітей та молоді.

 

У своїй проповіді отець Синкел,зокрема, сказав: «Ім’я людини – це її покликання. У Старому Завіті кликали людей по іменах – Авраам, Давид, Ілля. У Новому Завіті зустрічаємо апостолів, до яких також взивають по іменах. Ці імена говорять нам про покликання людини, її роль і служіння у світі. Блаженний Симеон, за прикладом біблійного Симеона Богоприємця, прийняв Дитятко Ісуса, Який став для святого найбільшим скарбом. Ця катехитична школа Блаженного Симеона покликана також дарувати ім’я Ісуса Христа делятинським дітям та молоді, щоби це Ім’я через добру катехитичну працю священиків і катехитів, через любов і дитячу віру стало для кожного учня також найбільшим скарбом.»

 

На завершення зі словами добрих побажань до присутніх звернулися декан о. Богдан, новопризначений директор Катехитичної школи о. Петро, с. Павля Бабій. Також діти та молодь виступили перед присутніми з віршованими словами вдячності. Саме вони є майбутнім нашої Церкви та українського народу, тому всім разом треба належно трудитися, щоби Ім’я Боже прославлялося на віки.

 

Джерело: http://kolomyya.org