//

У Туреччині видали католицьку книгу

"Стамбул – Зустріч двох світів" – так називається книга офіційного представника Конференції Католицьких Єпископів Туреччини Рінальдо Мармара, презентація якої відбулася у Босфорі. Видання присвячується 50-річчю дипломатичних відносини між Святим Престолом і Туреччиною, повідомляє "Радіо Ватикану".

 

Першим, хто почав встановлювати дипломатичні зв'язки з Туреччиною, був блаженний Іван XXIII, який до сходження на Святий Престіл кілька років працював апостольським делегатом у Стамбулі. Після встановлення дипломатичних відносин папський представник розташовується у столиці, в Анкарі.

 

Анджело Ронкаллі (бл. Іван XXIII) досі цінує турецька власда, яка на знак визнання його роботи профінансувала видання книги "Стамбул – Зустріч двох світів", повідомив прес-секретар єпископату. Рінальдо Мрамара хотів, щоб його видання нагадувало їм про дружні почуття, які відчував до них Папа. Він також висловив сподівання, що дипломатичні та культурні відносини між Святим Престолом і Туреччиною будуть позитивно впливати на ставлення влади до католицьких меншин у цій країні.

 

За матеріалами news.katolik.ru