//

Мирянський рух “Regnum Christi” відділиться від Легіонерів Христа

Кардинал Веласіо де Паоліс, спеціально призначений Папою Бенедиктом XVI, працює над розділенням мирянської гілки від згромадження Легіонери Христа, заснованого Марісіалем Маціелем. Місія і духовність “Regnum Christi” збережеться, але рух отримає самостійну управу.

 


Відтепер богопосвячені чоловіки і жінки з “Regnum Christi” поступово перейматимуть контроль над рухом, але його формальним головою наразі залишиться провідник Легіонерів.

 


Довгий процес передачі управління контролюватиме кардинал Де Паоліс, який був призначений візитатором для дослідження впливу скандального життя засновника на згромадження і мирянський рух.

 


Першою зміною буде відміна обов’язку вибирати священика на керівника руху, далі богопосвяченим особам буде дозволено вибирати сповідника і духівника, причому наставник повинен допомогти вибрати між священиками з і з-поза згромадження.

 


Іншим правилом стане заборона переглядати почту членів іншими людьми з руху, а також їм дозволять користуватись інтернетом.

 


Богопосвячені особи “Regnum Christi” – люди, які дали обітницю бідності, чистоти і послуху і повного ангажування в місії Церкви. На даний момент їх 65 тисяч осіб у 30 країнах світу.

 

 

За матеріалами: romereports