//

Різдвяна ялинка - нагода для зустрічі між конфесіями

Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр 19 жовтня прийняв главу УГКЦ владику Святослава Шевчука на його прохання. У зустрічі також взяли участь перший заступник Міністра культури України Юрій Богуцький, співробітник ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

 

Під час зустрічі, зокрема, йшлося про спільну участь у відкритті різдвяної ялинки з України на площі святого Петра у Римі у грудні поточного року. Бесіда пройшла в теплій і дружній атмосфері.

 

Згідно з традицією, що з’явилася наприкінці минулого століття, до Ватикану привозять різдвяні ялинки з різних країн світу. Цього року наступила черга України, якої наша держава чекала декілька років.

 

Цьогорічна ялинка буде привезена зі Львівської області. Біля підніжжя ялинки, як правило, встановлюється різдвяний вертеп. У відкритті ялинки візьмуть участь мистецькі колективи з України. Також очікується участь офіційної української державної делегації.

 

Минулого року 94-річну різдвяну ялину висотою 34 метри і вагою 5 тонн було доставлено до Риму із північно-італійської провінції Больцано-Альто-Адідже. Раніше ялинки до Ватикану привозили з Австрії, Німеччини, Бельгії та інших країн.

 

Джерело: orthodox.org.ua