//

Кардинал із Гонконгу голодуватиме на захист католицьких шкіл

Голодування на захист католицьких шкіл Гонконгу оголосив 80-річний кардинал Йосиф Зен Зе-кіун Найближчими днями він має намір пити лише воду і приймати Святе Причастя.

 


Предстоятель Католицької Церкви у Гонконгу на пенсії протестує проти ідеологізації церковних шкіл, що існують у цьому спеціальному адміністративному районі Китаю. Не так давно католицька сторона програла в апеляційному суді Гонконгу процес щодо захисту автономії навчальних закладів, який тривав багато років. Тепер суд зобов'язав Церкву ввести до складу керівництва опікуваних нею шкіл осіб, рекомендованих комуністичною владою. Кардинал Зен заявив на прес-конференції, що в цих умовах католицькі школи Гонконгу взагалі можуть припинити своє існування, попри те, що вони є найкращими у цьому азіатському регіоні.

 


На прес-конференції прозвучало і питання про дотації, одержувані кардиналом від місцевого медіа-магната, що навернувся у католицтво. Католицький єрарх заявив у відповідь, що пожерти олігарха витрачаються на стипендії для студентів-католиків, на допомогу єпископам континентального Китаю, на благодійні акції у районах, що постраждали від стихійних лих, і на переклад церковних документів на китайську мову. При цьому кардинал Зен  підкреслив, що сам він як і раніше їздить старим автом, яким сам і керує, не користуючись послугами особистого водія.

 

 

За матеріалами sibcatholic.ru