//

Бенедикт XVI закликає не переставати молитися за викрадених у Колумбії

«Папа дякує Богові за звільнення викраденої дівчини в Колумбії, а колумбійців просить продовжувати молитися за всіх викрадених і навернення викрадачів», – повідомив посол країни при Святому Престолі.

 


Цезар Маурісіо Веласкес повідомив Папу Бенедикта XVI через Державний секретаріат Ватикану про викрадення 29 вересня, і Папа запевнив, що молитиметься за жертв. Колумбійський дипломат зазначив, що Святіший Отець радий, що звільнили дівчину, але закликає своїх співвітчизників молитися за повагу до життя. Також висловлює солідарність із сім'ями всіх викрадених.

 

 

Викрадена в місті Фортул, на кордоні з Венесуелою, 10-річна дочка місцевого мера, Нохора Валентина Муньоса, була заручницею впродовж майже трьох тижнів. Потому її привезли до Міжнародного Червоного Хреста особи, імена яких там не хочуть розголошувати.

 


Колумбійський міністр оборони Хуан Карлос Пінсон заявив, що має докази, що до викрадення дитини причетні ліві партизани FARC. Як повідомив міністр, кількість викрадень у цій південноамериканській країні щороку зростає. У 2009 році було викрадено 213 осіб, минулого року – 282, а є тільки від січня до липня випадків викрадень було 193.

 


За матеріалами Radio Watykańskie