//

Ініціатива єпископів Великобританії для непрактикуючих католиків

12 листопада в Йорку почнеться цикл зустрічей, у центрі уваги яких будуть католики, які перестали практикувати віру і не беруть участі в житті парафій. Таких людей у країні налічується більше 4 млн., що складає 2 / 3 всіх католиків Англії та Уельсу. Саме їх проблеми будуть розглядатися під час 5 спеціальних заходів, організатором яких є Конференція Єпископів Англії та Уельсу, і які відбудуться у різних містах Великобританії: Йорку, Бірмінгемі, Кроулі, Вестмінстері та Кардіфі.

 

 

Перша зустріч, мета якої полягає також у тому, щоб згадати про торішній візит Бенедикта XVI до цієї країни, відбудеться 12 листопада і буде присвячена темі: "Переступити поріг. Служіння і місія серед непрактикуючих католиків". Увагу буде звернено на численні санктуарії, які часто відвідують також і непрактикуючі католики, але тим не менше не беруть участі в релігійних урочистостях та церковному житті.

 

 

О. Кларк Вард, керівник відділу катехизації при Конференції Єпископів Анлгіі та Уельсу, розповів, що "у ході зустрічей будуть розглядатися три фундаментальні питання, які мають ключове значення в тому, щоб досягти цих людей. Перше полягає в тому, яким чином можливо зв'язатися з ними і дати їм відчути, що Церква їх чекає. Іншою справою є спонукати їх до прийняття Таїнства Примирення. І нарешті третьою проблемою є те, як налагодити зв'язок із людьми, які в якості волонтерів працюють для добра потребуючих".

 

 

О. Вард зазначив, що для реалізації цих цілей у майбутньому необхідно створити парафіяльні групи мирян, які будуть сприяти вирішенню цих проблем.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана