//

Засновано катехитичні школи у селищах Гірник, Жвирка та селі Синьковичі

9 жовтня 2011 року засновано катехитичну школу імені блаженного Миколая Чарнецького у смт. Гірник Червоноградського деканату. Цього ж дня засновано катехитичну школу в парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Синьковичі Рава-Руського деканату. 16 жовтня Декрет про заснування катехитичної школи свв. Володимира і Ольги оголошено у парафії Святого Духа смт. Жвирка Сокальського деканату.

 

У церкві Введення в храм Пресвятої Богородицї смт. Гірник відповідний Декрет Правлячого Архиєрея Михаїла було зачитано, в неділю 9 жовтня, після Святої Літургії для всієї парафіяльної громади, при чисельній присутності дітей. Даний Декрет вручено парохові о. Івану Квітковському. Разом з катехитом п. Надією Гаврилюк, яка отримала благословення на катехитичне служіння, вони будуть здійснювати катехитичне навчання дітей, молоді і дорослих.

 

У с. Синьковичі Школа носитиме ім’я святих мучениць Віри, Надії і Любові та їх матері Софії. Директором призначено п. Світлану Дячок, катехитом п. Тетяну Каліка.

 

«Метою катехизації дітей, молоді і дорослих є розважання над Божим Словом у молитві, актуалізація його в житті, а також постійне одухотворення його у серці» (Катехитичний правильник 129).

 

Повідомив о. М. Микита
голова Єпархіальної катехитичної комісії

 

Джерело: Сокальсько-Жовківська Єпархія УГКЦ