//

У Львові пройшли нічні чування "Життя у спільноті – зростання у чеснотах"

У ніч з 14 на 15 жовтня відбулися чування молоді парафії Всіх Святих Українського Народу, що організувала Марійська Дружина. Темою чувань було: «Життя у спільноті - зростання у чеснотах». Загалом чування були дуже цікавими, насиченими та цілісними.

 

Наша прграм тривала з 22:00 до 6:00. Очолював нашу молитву парох о. Володимир, який разом з молоддю брав активну участь усю ніч. Після молитви на Вервиці відбулось привітання і розпочалась Божественна Літургія, яку молодь молилась і співала «єдиним серцем і устами». Багато учасників мали змогу приступити до Тайни  Покаяння і відтак прийняти Пресвяту Євхаристію. Після Літургії о. Володимир промовив ґрунтовну науку про спільноту і зростання у чеснотах у спільноті. На прохання дітей настоятель розповів кілька прикладів, як за Божою допомогою і впливом спільноти, а особливо християнської спільноти, ставилося велике чудо - навернення до Бога й переміна життя у добру сторону.

 

Опісля, ми мали змогу переглянути змістовний фільм «Хористи», про життя у спільноті. Далі нас чекала перекуска у трапезному залі церкви.  Всі підкріпились - почали співати українські пісні й танцювати банси.

 

Десь о 3:00 ми піднялись до храму і продовжили наші роздуми про спільноту, про слухання сумління - тобто, Божого голосу. Потім ми переглянули цікаву презентацію про час і план злого духа забрати в людини цей цінний Дар Божий, щоб відвернути людей від любові до Бога й ближнього. Молодь поділилась на 5 груп і згуртувалась у різних частинах церква, щоб поділитися думками й відповісти на питання: Що таке спільнота? Що найбільше руйнує спільноту? Якою повинна бути спільнота? Були озвучені дуже цікаві думки і як вінець роздумів кожна група представила свій малюнок, що відображав їх думку про життя у спільноті - зростання у чеснотах. Після ділення ми продовжили молитись у своїх наміренях й наміренях нашої спільноти - Марійської Дружини. Ми прославляли Бога піснями у супроводі гітари.

 

Під ранок молодь з отцем Володимиром помолилась молебень до Богородиці. На кінець чувань отець Володимир виніс мощі блаженного Григорія Лакоти, щоб кожен учасник зміг поцілувати їх. Отець помолився над нами молитви на оздоровлення , уділив благословення й помирував нас олією.

 

Всі з любов'ю та миром у серці розійшлись по домівках. На обличчі кожного учасника сяяла радість, не зважаючи на те, що більшість із них, не достатньо відпочивши, продовжили день в навчанні чи своїх обов'язках. Але  «Господь кріпость людям своїм дасть, Господь благословить людей своїх миром» (Пс. 28,11).

 


Повідомив Микола Білецький