//

Папа прийняв нового Главу Сиро-Малабарської Церкви

В понеділок, 17 жовтня, Папа Бенедикт XVI прийняв на аудієнції новопризначеного Верховного Архиєпископа Сиро-Малабарської Церкви, Архиєпископа Джорджа Аленчеррі, разом із членами Постійного Синоду Східних Католицьких Церков.


У своєму зверненні до делегації Святіший Отець зазначив, що цей візит Верховного Архиєпископа є важливим з огляду на те, що він є промовистим знаком підтвердження сопричастя з понтифіком.


За словами Папи, від свого попередника, кардинала Вітхаятхіла, Архиєпископ Аленчеррі отримав чудовий спадок, який слід розвивати. В цьому контексті він згадав двох святих покровителів Сиро-Малабарської Церкви: св. Альфонсу та блаженного Куріакозе Еліаса Чавару.


Бенедикт XVI закликав продовжувати працю із  місцевими людьми доброї волі усіх релігій для того, щоб підтримувати мир та гармонію на цій території заради добра Церкви та усіх громадян. Він також наголосив на потребі катехизації усіх верств населення та сприяти покликанням серед молоді.


Папа відзначив те, з якою вірністю Євангелії вірні цієї Церкви перебувають у єдності з Вселенською Церквою. Розвиваючи свою літургійну традицію, вірні плекають ті слова і таїнства, які їм передали їх отці у вірі, а також підтримують пастирські ініціативи сиро-малабарських католиків, розкиданих по всьому світу. Святіший Отець нагадав, що в такому випадку вони завжди повинні пам’ятати про необхідність співпрацювати з католицькими єпископами інших обрядів.


На завершення промови, Папа доручив усіх представників делегації заступництву святого Томи, великого єпископа Індії, святої Альфонси та блаженного Куріакозе та уділив їм та всім вірним Апостольське Благословення.


Довідка:


Архиєпископ Аленчеррі став на чолі Сиро-Малабарської Церкви в травні цього року після смерті його попередника кардинала Варкая Вітхаятхіла. Сиро-Малабарська Церква є найбільшою з тих Церков, які заснував св. Тома, і другою по величині Східною Католицькою Церквою у сопричасті з Єпископом Риму. Маючи осідок в індійському штаті Керала, Церква налічує близько 3,6 мільйонів вірних.


За матеріалами news.va