//

Прес-конференція у Ватикані про «День призадуми, діалогу та молитви за мир та справедливість у світі» в Асижі 27 жовтня 2011 р.

У вівторок 18 жовтня у ватиканському прес-центрі відбулось представлення «Дня призадуми, діалогу та молитви за мир та справедливість у світі», що з ініціативи Святішого Отця Бенедикта ХVІ буде проводить в італійському місті Ассізі 27 жовтня цього року. В прес-конференції про міжрелігійну зустріч «Паломники істини, паломники миру», яку очолив кардинал Петер Тарксон, Президент Папської Ради “Справедливість і мир”, брали участь також і секретарі та представники Папських рад «Справедливість і мир», Міжрелігійного діалогу, Сприяння єдності християн та Ради в справах культури.

 

Кардинал Тарксон вказав, що 1 січня цього року, промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній», Папа Бенедикт ХVІ зазначив, що з метою відзначення 25-ї річниці історичної міжрелігійної зустрічі, яка 27 жовтня 1986 р. відбулася в Асижі з ініціативи Блаженного Івана Павла ІІ, він мав намір скликати на 27-ме жовтня 2011 року «День призадуми, діалогу та молитви за мир та справедливість у світі», здійснивши паломництво до Міста святого Франциска, і запросив приєднатися до цієї ініціативи християн різних конфесій, представників релігійних традицій світу та усіх людей доброї волі.

 

Президент Папської Ради “Справедливість і мир” повідомив, що у міжрелігійній зустрічі візьмуть участь представники 50-ох країн світу та представив її суть і програму. Захід відбуватиметься у формі паломництва. 27 жовтня делегації разом зі Святішим Отцем поїздом вирушать з Риму до Асижі, де, після прибуття до базиліки Святої Марії Ангельської, розпочнеться відзначення попередніх зустрічей та поглиблення теми теперішньої. Після скромної обідньої перекуски на знак співучасті у стражданнях людей та народів, які позбавлені миру, буде час на приватне зосередження в тиші та на особисту молитву у призначених місцях. Пополудні учасники паломництва пройдуть процесійною ходою до базиліки святого Франциска, після прибуття до якої відбудеться заключний момент зустрічі – урочисте відновлення спільного зобов’язання дбати про мир. Будуть запаленні лампадки миру, а на закінчення промовить Вселенський Архиєрей Бенедикт ХVІ.

 

До участі в «Дні призадуми, діалогу та молитви за мир та справедливість у світі» вже зголосилось понад 30 делегацій християнських Церков, церковних громад та міжнародних християнських організацій, 17 делегатів представлятимуть Східні Церкви, буде 13 делегацій протестантських Церков, як також делегації єврейських спільнот та організацій і майже 180 представників нехристиянських та неєврейських конфесій.

 

Як приготування до зустрічі, у середу 26 жовтня, напередодні паломництва, замість загальної аудієнції, Папа Бенедикт XVI очолить Літургію Слова на площі святого Петра у Ватикан, в якій візьмуть участь не тільки прочани, але й вірні Римської дієцезії.

 

Джерело: Радіо Ватикан