//

У Чернігові відбувся семінар з основ соціальної реадаптації жінок після закінчення терміну ув'язнення

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ приступило до систематичного навчання з основ соціальної реадаптації колишніх в'язнів. Особлива увага під час семінару, що відбувся у Чернігові 14 - 15 жовтня 2011 р., була спрямована на специфіку праці із жінками. У навчанні брали участь священики Віталій (Котик), ЧНІ, Костянтин Пантелей, Роман Пушка, Роман Жолобчук, сестри Оксана (Пелех) і Христина (Пецольд), ЧНІ.

 

Тренерка Руслана Безпальча, що має багатий досвід праці з жінками у межових життєвих обставинах, ознайомила із специфікою початку та розвитку праці з жінками, що потребуватимуть допомоги. Групою були обговорені особливості священичого служіння в чоловічих і жіночих колоніях, засади прийняття, надання допомоги, "підводні камені" цього непростого служіння. Продовження навчання буде незабаром.

 

14 червня, у день Покрови Прсв. Богородиці, капелани відвідали також засуджених на довічне ув'язнення, неповнолітніх та жінок, утримуваних під вартою у Чернігівському СІЗО, а у суботу 15 жовтня о. Віталій (Котик) привітав засуджених Чернігівської 44 жіночої колонії.

 

Джерело: http://prison-pastoral.blogspot.com/