//

Бенедикт ХVI зустрівся з президентом Монголії + відео

17 жовтня Бенедикт ХVI прийняв на аудієнції президента Монголії Цахіагійна Елбегдоржа. У ході зустрічі були обговорені взаємні відносини і співпраця між Церквою і державою в Монголії, а також політична ситуація на азійському континенті. Потім монгольський лідер зустрівся з кардиналом Тарчізіо Бертоне, держсекретарем Ватикану і Архиєпископом Домініком Мамберті, Секретарем із зв’язків Святого Престолу з державами.

 

У повідомленні прес-служби Святого Престолу наголошується, що розмова пройшла у сердечній атмосфері. Підкреслено хороший стан взаємних відносин і бажання співпраці між Церквою та державою в освітній і соціальній сферах. У ході зустрічі обговорено також політичну ситуацію на азійському континенті. Підкреслено значення міжкультурного і міжрелігійного діалогу у підтриманні миру та справедливості у світі.

 

Монголія лише у 1992 р. встановила дипломатичні відносини з Ватиканом. Від того ж року почала діяти там Католицька Церква. Католиків в країні близько 1 тисячі на всього 3 мільйони населення. З 1992 р. в Монголії функціонує Апостольська префектура.


За матеріалами Ватыканскае радыё