//

Нова богословська книга українською мовою побачить світ наступного року

Незабаром світ побачить нову книгу українського студента з Рима Тараса Дзюбанського під назвою Єдин Свят. Біблійні, богословські та історичні аспекти розуміння святості у християнському житті. Головна теза книги: «Святість потрібна бо вона Божа. Людський прогрес неможливий без святості та без намагання удосконалюватися». Одночасно книга поставить за мету відповісти на такі запитання як «Що таке святість?», «Як правильно розуміти те, що Бог є святим і те, що людина покликана бути святою?», і, врешті, «Хто такі святі і як ними стати, згідно з вченням Церкви Христової?».


Автор, випускник курсу для постулянтів Ватиканської Конгрегації в справах Святих, поглибить уже частково заторкнуту ним тему святості у книзі про Св. Апостола Петра (Почитання Апостола Петра у Ватикані: від простої могили до найвеличнішої Базиліки у світі, видання «Дух і Літера», Київ, 2010 рік). У новій праці мучеництво буде представлено як одна із багатьох парадигм чи моделей святості.


За словами Тараса Дзюбанського, «Звичайно, що нова праця не претендуватиме подати багату християнську традицію  у вичерпний спосіб. Життя кожного окремого святого чи святої заслуговує на об’ємні видання! Проте у цьому доробку читачам запропонується короткий біблійний, історично-богословський екскурс християнського бачення святості, в якому вималюється чіткий прогрес в частково успадкованого від окремих течій раннього Юдаїзму розумінні святості як ритуально-етичної категорії до морально-онтологічного бачення святості».


Автор запевняє, що нова книга про святість буде чудовою нагодою для Читача переосмислити значення святості в житті людини в світлі нещодавніх святкувань беатифікації Папи Івана Павла II. Мільйони людей, які уважно стежили за святкуваннями свідчать про те, що людству не байдужа святість та про те, що нам потрібні герої – святі.


Вихід книги заплановано на весну 2012 року в Києві.


Повідомив Тарас Семенюк