//

У Львівській архиєпархії новий диякон - Тарас Островський

У день празника Покрову Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, у Архикатедральному соборі св. Юра відбулися дияконські свячення Тараса Островського. Перший ступінь священства цьогорічному випускникові Львівської духовної семінарії Святого Духа уділив Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський.

 

Розважаючи над Євангельським уривком, Архиєрей заторкнув тему вибраності Пречистої Діви Марії, як Богородиці:

 

«Ми, що створені на образ і подобу Божу, маємо перед Господом однакову гідність, однакову честь і вартість. Тому вибраність Пресвятої Богородиці не полягає в її особливій гідності чи вартісності. Пресвята Діва Марія від своїх юних літ була посвячена на служіння Господеві у храмі Божому. Вона завжди скеровувала свій погляд до Бога, якщо можна так сказати „витрачала весь свій час на Господа”, Бог був її єдиною цінністю, вартістю і ціллю життя. Саме через свою поставу, через відданість Богові Богородиця спричинилася до того, що стала вибраною».

 

Після завершення богослуження Преосвященніший Венедикт привітав диякона Тараса, зазначивши, що завдяки «вірі Церкви сталося ще одне чудо». Окрім цього Владика привітав священослужителів та прихожан собору св. Юра, оскільки свято Покрови є особливо шанованим у цій парафії і є так званим другим празником після дня св. великомученика Юрія. З цієї нагоди на подвір’ї храму відбулося водосвяття, а єпископ-помічник Львіський окропив присутніх свяченою водою.

 

У цей день Архиєрей також вручив подячну грамоту п. Петру Пронишину за допомогу у створенні майстерні з пошиття церковного одягу при Львівській архиєпархії.


Тарас Бабенчук
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії