//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (9-15 жовтня)

Неділя, 9 жовтня:

У м. Бориславі у храмі св. Анни відбулись святкування Року Дрогобицьких священномучеників. Святкування розпочались 8 жовтня Вечірнею та нічними чуваннями за участі парафіяльної молоді. Наступного дня до храму прибув правлячий архиєрей єпархії владика Юліян (Вороновський), щоб очолити у співслужінні священиків Бориславського деканату урочисту Літургію.

 

Високопреосвященний владика Ігор здійснив пастирську візитацію храму свв. Ольги і Єлизавети, що у Львові на пл. Кропивницького, 1.

 

Преосвященніший владика Венедикт з нагоди храмового празника, відвідав парафію св. апостола і євангелиста Івана Богослова у селі Зимна Вода, Сокільницького деканату.

 

Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії, здійснив освячення новозбудованого храму Різдва Пресвятої Богородиці у с. Загірочко Ходорівського деканату Стрийської єпархії.

 

Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Миколай (Сімкайло) прибув до парохії Покрову Пресвятої Богородиці села Заріччя Надвірнянського району для посвячення довгоочікуваного храму.

 

Підчас Божественної Літургій в часі проповіді відійшов у вічність о. Ігор Регусевич (Бучацька Єпархія)

 

Вівторок, 11 жовтня:


В день пам’яті преподобного Харитона, у катедральному соборі св. Юрія під час Божественної Літургії відбулося рукоположення нового священослужителя Львівської архиєпархії – о. Миколи Стронянського, Високопреосвященнішому владиці Ігору, Архиєпископу Львівському, співслужили представники архиєпархіального духовенства, серед яких вихователі, духовні наставники, однокурсники, співпрацівники отця Миколи.

 

У Буському районі, між селами Задвір’я та Новосілки  насипана висока могила на знак того, що на тому місці, 11 жовтня 1944 року, в нерівній боротьбі із загарбниками, полягло кілька десятків вояків Української Повстанської армії. Цього року зійшлися мешканці довколишніх сіл і разом із священиками молитовно пом’янули померлих. Панахиду очолив Преосвящений Михаїл Колтун.

 

З 11 по 13 жовтня цього року в новому Єпархіальному центрі проходила зустріч російських католиків візантійського обряду з участю ординарія греко-католиків на території Російської Федерації єпископа Йосипа Верта, а також 12 священиків та 6 сестер-монахинь східного обряду. Тема зустрічі звучала так: "Ідентичність греко-католиків і сучасний екуменізм".

 

Середа, 12 жовтня:


Делегація благодійної організації “Bambini di Chernobyl”, м.Мірано (провінція Венеція) Італія, котру очолив президент організації пан Роберто Сальвіато прибули з триденним візитом до Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

У ході робочої зустрічі  з Правлячим Архієреєм єпархії кир Миколою Сімкайлом йшлося про проведення другої благодійної місії на території Чернівецької області весною 2012 року.

 

У Городенківському деканаті УГКЦ відбувся турнір з волейболу, присвячений 18-річниці створення Коломийсько-Чернівецької єпархіі УГКЦ. У ньому взяли участь команди священиків Отинійського, Обертинського деканатів УГКЦ.

Турнір розпочався з Молебня у Городенківській церкві Успення Пресвятої Богородиці.

 

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «До світла Воскресіння крізь терни катакомб». Експозиція розроблена науковими співробітниками Інституту історії Церкви Українського Католицького Університету. В її основу лягли історичні документи, спогади очевидців та активних учасників підпілля. На відкритті були присутні владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, міський голова Тернополя Сергій Надал, голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, протосинкел Тернопільсько-Зборівської єпархії отець Андрій Романків, священики та семінаристи єпархії.

 

П'ятниця,14 жовтня:


Найстарший єпископ УГКЦ Кир Андрій (Сапеляк), один з перших салезіян греко-католиків, відсвяткував 50-ліття єпископської хіротонії. З цієї нагоди у храмовий празник салезіянської парафії Покрова Пресвятої Богородиці, що у Львові на вул. Личаківській, відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолили Кир Андрій (Сапеляк), єпископ-емерит єпархії.

 

Буквально кілька днів тому ЗМІ оприлюднили лист Синоду УГКЦ до президента Януковича.

 

Анонси:


20 жовтня 2011 р. Б. у приміщенні монастирської церкви отців-василіян, що у Луцьку по вулиці Карпенка-Карого, 5 відбудеться презентація нового Катехизму Української Греко-Католицької Церкви під назвою «Христос – наша Пасха». Дійство розпочнеться о 9:00 Архиєрейською Літургією, на яку запрошуються всі бажаючі та зацікавлені, а особливо священики та катехити, бо саме вони найбільше користають з Катехизму.

 

Катехитичний центр при Катедральному Храмі Святого Воскресіння Господнього, що на майдані ім. А.  Шептицького, 22А, м. Івано-Франківськ, 21 – 23 жовтня 2011 проводить Курс євангелізації "Нове життя".

 

З 23 по 30 жовтня проходитимуть Святі Місії під покровом блаженного Папи Івана Павла ІІ в храмі Св. Василія Великого у Києві.

 

Реколекційний центр Сестер Служебниць в м. Надвірна, Івано-Франківської області запрошує дівчат віком від 16 років і старші, на реколекції «Дозволь себе віднайти…», які відбудуться 20-23 жовтня  та 03-06 листопада 2011 року.

 

4-6 листопада 2011 року у Свято-Успенській Унівській лаврі Студійського уставу, що на Львівщині, проходитимуть  реколекції про покликання до монашого життя для хлопців віком від 17 до 30 років. Провадитиме духовні науки наставник архаріату Лаври ієромонах Аліпій.