//

Влада Єгипту заборонила дискримінацію, в тому числі й релігійну

Вища рада збройних сил Єгипту внесла до кримінального кодексу поправки, що посилюють покарання за дискримінацію за статевою, етнічною, релігійною чи мовною приналежністю.

 

Це рішення було ухвалене після того, як у ході сутичок між коптами і солдатами в центрі Каїра загинули 25 людей.

 

Відповідно до поправок, це правопорушення буде каратися штрафом у 5 тис доларів. Державних службовців, які будуть визнані винними в дискримінації, чекає більш суворе покарання – від трьох місяців позбавлення волі і штраф, початкова сума якого складе майже 17 тис. доларів.

 

Наприкінці минулого тижня військове керівництво Єгипту також висловило готовність переглянути критерії видачі дозволів на будівництво коптських церков. Копти, до яких належать 10% населення країни, заявляють, що отримати такий дозвіл практично неможливо, в той час як нові мечеті зводяться безперешкодно.

 

Нагадаємо, раніше влада Єгипту заявила про тимчасове припинення дипломатичних відносин з Ватиканом. Причиною цього рішення стало звинувачення Папи Римського єгипетських мусульман у дискримінації проти представників інших релігій, що проживають на Близькому Сході. Про це інформує "Кореспондент".

 

Джерело: РІСУ