//

Бенедикт ХVI привітав з 50-річчям фонд "Adveniat"

15 жовтня ініціатива Конференції Єпископів Німеччини "Adveniat" відзначає 50-річчя свого існування. З цього приводу Бенедикт ХVI звернувся зі спеціальним посланням  до учасників форуму цієї організації, який проходить в Ессені.

 

Святіший Отець в посланні нагадав, що під час Адвенту в 1961 р. німецькі єпископи вперше провели збір пожертв на допомогу Католицькій Церкві в Латинській Америці. "З цих глибоких зв'язків Церкви в Німеччині з братами і сестрами з центральної і південної Америки народилася ініціатива під назвою" Adveniat ". Цей щедрий вираз християнської любові заслуговує великого визнання ", - написав Папа. Святий Отець нагадав, що ця організація бере участь у розвитку суспільства, в якому люди можуть жити в справедливості і мирі. "Через багато соціальних та благодійних проектів, як також через освітні програми ініціатива німецького єпископату дала велику підтримку бідним і слабким", - зазначив Святіший Отець.

 

Вже бл. Йоан XXIII в листі від 11 січня 1961 висловив подяку єпископам Німеччини за допомогу Церкви в Латинській Америці. "Сьогодні хочу відновити цю подяку і сказати всім католикам Німеччини" дякую ", за 50 років допомоги", - підкреслив Бенедикт ХVI у своєму посланні до німецьких католиків.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые