//

Єгипетські мусульмани вийшли на мітинг на підтримку християн

У Каїрі 14 жовтня пройшли масові демонстрації на підтримку єдності мусульман і християнських меншин. Про це повідомляє Reuters.


У демонстраціях на площі Тахрір взяли участь щонайменше дві тисячі осіб, більшість з яких були мусульманами. Мітингуючі викрикували гасла про єднання представників різних конфесій і висловлювали незадоволення діями військового уряду відносно коптських християн.


Про зіткненнях мітингувальників з армією і поліцією наразі не повідомляється.


Акція пройшла на фоні загостреної міжконфесійної обстановки в Єгипті. 9 жовтня при розгоні військовими багатотисячної демонстрації коптів, пвд час якої вони протестували проти релігійних утисків, загинули більше двадцятиосіб, близько трьохсот отримали поранення.


11 жовтня міністр фінансів і віце-прем'єр країни Хазем аль-Беблаві подав у відставку на знак протесту проти дій влади, проте вона не була прийнята. Тоді ж стало відомо про те, що керівництво країни провело екстрені переговори з лідерами коптської спільноти, проте про їх підсумки не повідомлялося.


Коптська православна церква є однією з найдавніших християнських конфесій в світі, відповідно до передання, вона була заснована в I столітті по Христі євангелистом Марком. Копти становлять близько 10 відсотків населення Єгипту.


За матеріалами http://www.lenta.ru