//

Папа прийняв на аудієнції італійських управителів + відео

14 жовтня Папа Бенедикт XVI прийняв на аудієнції італійських префектів, представників уряду в різних провінціях цієї країни. Папа висловив свою радість зустрітися з префектами Італії в момент, коли ця країна святкує 150-річчя її об'єднання і підкреслив важливу роль, яку займають префектури в державній системі.

 

"Як носій послання спасіння до людей всіх часів, Католицька Церква дуже глибоко затверджена на території Італії. Це реальність жива і оживляюча, як про це говорить Євангеліє, Її присутність дуже значна і характеризується близькістю до людей і їх глибоких потреб", - сказав Папа. Святіший Отець зазначив також, що у своїй місії Церква завжди співпрацює з префектурами, які здійснюють служіння в соціальній сфері та у справі захисту прав людини.

 

Бенедикт XVI нагадав, що соціальне вчення Церкви закликає працівників адміністративних установ не розуміти свою роботу як безлику і бюрократичну, але як допомогу громадянам, яка реалізується в дусі служіння.

 

Папа зазначив, що префекти часто є єдиною опорою для найбільш слабких категорії, які страждають від соціальних та економічних проблем. "Не зупиняйтеся перед обличчям труднощів і непорозумінь, але будьте готові виконувати справи, довірені вам, з великою відповідальністю і здоровим глуздом", - сказав Бенедикт XVI і нагадав про приклад св. Амвросія, покровителя італійських префектів.

 

"Св. Амвросій говорив, що "установи цивільної влади походять від Бога, і тому той, хто в них працює є слугою Бога", - зазначив Папа і наголосив на "сакральному" характері такого служіння, яке вимагає великої гідності і поваги як до державних установ, так і до церковних. Понтифік побажав префектам, щоб їх робота, натхненна прикладом св. Амвросія, завжди була служінням справедливості, миру, свободи та спільного добра.


За матеріалами Ватыканскае радыё