//

Симпозіум «Нові євангелізатори для нової євангелізації. Слово Боже зростає і поширюється» у Ватикані

Понад 7000 учасників збере у суботу 15 жовтня 2011 р., міжнародний симпозіум «Нові євангелізатори для нової євангелізації. Слово Боже зростає і поширюється», організований Папською Радою сприяння новій євангелізації. Вранці зустрінуться керівники церковних структур, які займаються євангелізацією – коло трьохсот представників тридцяти єпископських конференцій Європи та відповідальних за нову євангелізацію, які обміняються досвідом.

 

Пополудні в залі імені Папи Павла VІ у Ватикані пройде зустріч нових євангелізаторів, яку відкриє архиєпископ Ріно Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації. Будуть обговорені різні сфери нової євангелізації, виклики, які ставить перед нею сучасне суспільство, зокрема секуляризація, яка особливо відчутна в Європі та Північній Америці. Учасники вислухають свідчення не тільки єпископів та священиків, але й черниць, письменників, науковців. Після доповідачів на сцену вийде відомий італійський оперний співак Андреа Бочеллі, який поєднає в своєму виступі духовність і мистецтво.

 

На 18-ту годину передбачена зустріч з Святішим Отцем Бенедиктом ХVІ, який звернеться зі словом до присутніх та уділить Апостольське благословення.

 

В рамках симпозіуму в численних парафіях та на площах Риму у вечірні години будуть організовані різноманітні заходи, пов’язані з новою євангелізацією.

 

Симпозіум «Нові євангелізатори для нової євангелізації. Слово Боже зростає і поширюється» завершиться 16 жовтня Службою Божою, яку в базиліці святого Петра у Ватикані очолить Вселенський Архиєрей Бенедикт ХVІ.

 

Джерело: Радіо Ватикан