//

З Асижу в паломництво правди і миру

27 жовтня в Асижі, місті св. Франциска, відбудеться День розважань, діалогу і молитви за мир і справедливість у світі під девізом "Паломники правди, паломники миру". У форумі візьме участь Бенедикт XVI і багато єрархів Католицької Церкви, а також представники інших конфесій та релігій. Уже відомі теми виступів, з якими католицькі кардинали і єпископи виступлять під час цього заходу.

 

Історичних та перспективних аспектів молитви за мир в Асижі у своїх доповідях торкнуться кардинал Пітер Тарксон і кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне.

 

Кардинал Жан-Луї Торан, глава Папської Ради у Справах Міжрелігійного Діалогу розважатиме про сучасний стан релігій перед обличчям стереотипів, що існують у світі щодо них. Кардинал Курт Кох, глава Папської Ради Сприяння Християнській Єдності, виступить із доповіддю на тему "З Асижу в паломництво правди і миру".

 

"Хто ставить запитання, той перебуває на стежці до істини", – так звучить тема роздумів кардинала Джанфранко Равазі, префекта Папської Ради з Культури.

 

Окрім того, учасники форуму розважатимуть про суть "духу Асижу" і ознайомляться з доповідями мирян – Андреа Ріккарді, засновника "Товариства св. Егідія" і Марії Очі, глави руху "Фоколярів".

 

За матеріалами Радыё Ватыкана