//

Архиєпископ Багдаду: християни не підтримують диктаторські режими

"Християни Близького Сходу не підтримують диктаторські режими і стурбовані тим, що сучасні ідеології сприяють формуванню релігійних і фундаменталістських режимів", - зазначив в інтерв'ю агентству "SIR" латинський Архиєпископ Багдаду Жан Слейман, що перебував на симпозіумі латинських єпископів арабських країн, який закінчився 13 жовтня в Римі.

 

"На Заході зараз багато говориться про "арабську весну ", яка не обов'язково є навесні. Ми вимагаємо поваги до прав людини, її гідності, прагнемо жити вільними від страху перед небезпечними диктатурами,  особливо релігійними", - сказав єрарх. Архиєпископ Слейман зазначив, що звинувачення християн в тому, що вони підтримують диктаторські режими не мають під собою підстави. "Ця неправда - один з головних супротивників Асада в Сирії проти християн, і християни мирно вимагають світської держави", - сказав єрарх.

 

Іншою проблемою, яка знаходиться в центрі уваги латинських єпископів арабських країн є еміграція. На форумі в Римі відзначалося, що на сьогоднішній день Єгипет покинули вже близько 100 тис. християн-коптів. На думку Архиєпископа Слеймана, ситуація на Близькому Сході почне ставати спокійною, якщо врегулюється арабо-ізраїльський конфлікт.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё