//

Кардинал Ердо: християни - справжній скарб для Єгипту

"Перед обличчям подій, які відбулися в Каїрі, ми впевнені у приналежності до єдності з Христом, померлим і воскреслим, і як єпископи Європи, хочемо висловити свою близькість з усіма громадянам Єгипту, а особливо з нашими братами - з християнської громади коптів, яка в ці дні зустрілася з насильством, спрямованим проти спокою, мирного існування між релігіями, свободи і гідності людини", - зазначив кардинал Петер Ердо, глава Ради Конференції Єпископів Європи, у спеціальному зверненні у зв'язку з вбивством християн 9 жовтня в столиці Єгипту.

 

Єрарх нагадав, що присутність християн в цій країні почалася ще за часів проповіді св. Євангелиста Марка і до сьогоднішнього дня їх співтовариство є справжнім скарбом для єгипетського суспільства і всього Близького Сходу. "Християни, як і всі інші громадяни, також задіяні у побудові суспільства, заснованого на свободі, справедливості, правді і любові. У цій країні присутня і дуже явна дружба між представниками різних віросповідань, а також є символом справжньої надії", - зазначив кардинал Ердо.

 

Єрарх, від імені Ради європейського єпископату, закликав уряди країн Європи захищати всіх, хто як християни переживає переслідування за свою віру, а також за етнічну чи соціальну приналежність. "Просимо в Господа, для всіх християн Єгипту сили для продовження бути справжніми свідками Христа і братерства між людьми, без якого краще майбутнє неможливе ні для окремих країн, ні для всього людства", - наголошується в посланні.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё