//

"L'Ossevatore Romano": вирок Тимошенко загрожує великим поділом Україні

Ватиканське видання "L'Osservatore Romano" стурбоване вироком, який виніс київський суд лідеру української опозиції Юлії Тимошенко. У статті під назвою "Газ, який спалює Україну" наголошується, що рішення суду про засудження колишнього прем'єр-міністра на сім років позбавлення волі, може негативно вплинути на загальну ситуацію в країні.

 

Звертається увага на реакцію міжнародного співтовариства на рішення суду. "Європейський Союз подумає про свою політику щодо України", - ватиканське видання цитує слова Кетрін Ештон, Верховного представника Євросоюзу із зовнішньої політики та питань безпеки. Європейський Союз "може поставити під сумнів майбутнє європейської інтеграції України, єдиної альтернативи Митного Союзу Росії, Казахстану і Білорусі".

 

Стурбованість "L'Osservatore Romano" викликали також арешти багатьох прихильників Юлії Тимошенко, котрі вийшли на площі Києва.

 

"Україна - це бідна країна, але з великим економічним потенціалом. У той же час, ця країна розділена на дві частини: прозахідну і в більшості аграрну, і південно-східну, індустріалізовану і в більшості російськомовну. Вирок Юлії Тимошенко загрожує великим поділом і негативним впливом на шлях країни до демократії", - відзначає" L'Osservatore Romano".

 

За матеріалами Ватыканскае радыё