//

Делегація “Bambini di Chernobyl” відвідала Коломийсько-Чернівецьку єпархію

Делегація благодійної організації “Bambini di Chernobyl”, м.Мірано (провінція Венеція) Італія, котру очолив президент організації пан Роберто Сальвіато прибули з триденним візитом до Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

 

У ході робочої зустрічі (12 жовтня ц.р) з Правлячим Архієреєм єпархії кир Миколою Сімкайлом йшлося про проведення другої благодійної місії на території Чернівецької області весною 2012 року.

У зустрічі також взяли участь Протосинкел єпархії отець мітрат Василь Мельничук, вікарій Буковинський отець мітрат Валерій Сиротюк, директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ п. Сергій Триф’як.

Єпископ Миколай щиро подякував італійським благодійникам за проведену першу благодійну акцію в Чернівецькій області протягом літа 2011 року. Як вже повідомлялося раніше “Карітас Буковини” прийняв, розмитнив та передав 10 тон гуманітарного вантажу у 22 організації буковинського краю.

 

Як повідомив директор “Карітас Буковини” отець мітрат Валерій Сиротюк, італійські партнери в часі візиту на Буковину відвідали Чернівецьку обласну клінічну лікарню та Оршівський дитячий будинок, де мали змогу скласти перелік необхідної допомоги. Та найголовніше, що повезуть додому італійці – це добрі враження про українське духовенство, котре в умовах економічної кризи далеко нестабільної держави вміло несуть дияконію своїй пастві.

 

Джерело: http://kolomyya.org