//

Національне свято Богородиці в Іспанії

Тисячі прочан прийшли до іспанської Сарагоси, щоби вшанувати Матір Божу Дель Пілар. На площі перед базилікою вони складають Покровительці Арагонії та всього Іспанського Світу квіти, які утворюють барвистий кількаметровий пагорб.


Згідно з переказом, апостол Яків намагався євангелізувати регіон сучасної  Сарагоси, але його зусилля не принесли великого успіху. Зневірений, він хотів повернутися до Єрусалиму. Тоді йому з'явилася Богородиця на колоні (ісп. . pilar), яку несли ангели, і закликала його не здаватися. "Бережи цю колону, на якій я є, тому що мій Син, і твій Господь, наказав ангелам принести її з неба", – сказала Марія Якову. Передання каже, що та сама колона все ще знаходиться у бароковій базиліці в Сарагосі.  На стовпі знаходиться 38-сантиметрова статуя Богородиці, яку дуже почитають в Іспанії та Латинській Америці.

 

Зранку прочани почали складати квіти перед фігурою Матері Божої на майдані перед базилікою. Урочисту літургію очолив архиєпископ Мануель Урена.

 

Матір Божа на Колоні є покровителькою іспанських військових та всього Іспанського Світу. 12 жовтня є національним святом, основним пунктом якого є урочиста процесія в столиці країни. Покровителькою  Іспанії є  Матір Божа Непорочно Зачата.

 

За матеріалами Radio Watykańskie