//

Католицька Церква канонізує засновника двох монаших згромаджень

Засновник чоловічого монашого згромадження "Слуги Милосердя" та жіночого монашого згромадження "Дочки Пресвятої Діви Марії Божественного Провидіння" Луїджі Гуанеллі буде канонізований 23 жовтня, повідомляє портал zenit.


Луїджі Гуанеллі (1842 - 1915) народився в італійському місті Камподольчіно. Закінчив вищу духовну семінарію в Комо (провінція Ломбардія) і у 1866 році отримав священичі свячення. Багато часу присвячував роботі з дітьми та літніми людьми. Йому була близька традиція монахів-салезіані, з якими він працював у 1875 - 1878 роках у Мілані. Гуанеллі є засновником декількох дитячих будинків і притулків для людей похилого віку, залишив після себе численні твори, присвячені практиці духовного життя, історії Церкви та життєписам святих.

 

Перше монаше згромадження Гуанеллі заснував у Комо у 1886 році. Сестр-монахині займалися безпритульними і розумово відсталими дітьми. З часом згромадження переросло у конгрегацію "Дочки Пресвятої Діви Марії Божественного Провидіння". Чоловіче монаше згромадження «Cлуги Милосердя» було засноване у 1908 році. З часом також були утворені невеликі спільноти, т. зв. "Сім'ї Гуанеллі", до яких входять як монахи, так і миряни. Нині вони зареєстровані у 15 країнах Латинської та Північної Америки, Європи та Африки. Духовні принципи, на яких будується життя у цих спільнотах, зводяться до традицій салезіанів дона Боско і католицького святого Джузеппе Бенедетто Коттоленго.

 

Папа Римський Павло VI зарахував Луїджі Гуанеллі до лику блаженних у 1964 році.

 

За матеріалами sedmitza.ru