//

Чудо отця Гуанеллі для непрактикуючого католика

21-річний Вільям Гліссон із Спрінгфільду в Пенсільванії (США) впав під час катання на роликах і сильно вдарився головою. В результаті травми він не приходив до свідомості, тому мусів перенести 5 операцій на мозку і лікарі майже не прогнозували йому можливість вижити.

 


Хлопець був охрещеним, але не практикував своєї віри, навіть не молився перед сном, не кажучи вже про глибшу духовну активність. Незважаючи на це, приятель родини після інциденту попросив монахів із заснованого отцем Гуанеллі Згромадження Слуг Любові (гуанеліанів) та мешканців осередку для неповносправних, яким вони керують, про молитву в наміренні повернення Вільяма до життя і здоров’я. В результаті за три місяці від інциденту хлопець зміг повернутись  до роботи в родинній ремонтній фірмі. Зараз йому 30 років.

 


Його історію ватиканська комісія в справах канонізації визнала чудом, що дозволило розпочати канонізаційний процес італійського отця Луїджі Гуанеллі, який 23 листопада в Римі буде оголошений святим.  Отець Гуанеллі  народився 1842 року в Альпах. За життя заснував два монаших згромадження: жіноче – Дочок Марії Матері Божого Провидіння, і чоловіче – Слуг Любові (гуанеліанів). Вони опікуються убогими, неповносправними і відкиненими на маргінес суспільства.

 

За матеріалами: wiara.pl