//

Тижневий огляд: переслідування християн (2 – 8 жовтня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!


3 жовтня з’явилося повідомлення, що міністри закордонних справ Італії і Франції висунули владі Ірану ультимативний заклик про звільнення іранського пастора, засудженого до смертної кари за перехід з ісламу на християнство.


Минулими вихідними в Кіркуку, на півночі Іраку, ще двоє християн стали жертвами злочину, скоєного фундаменталістами.


За даними 5 жовтня читаємо, що у Нігерії 23 вересня був убитий католицький священик, але тільки зараз оприлюднили деталі злочину.

 

6 жовтня повідомляється, що більше п'яти тисяч коптів вийшли в середу в Єгипті на акцію протесту проти підпалу церкви в єгипетській провінції Асуан, ймовірно влаштованого радикальними мусульманами.


Християни змушені втікати з Ірану, не маючи можливості вільно сповідувати свою релігію і побоюючись за своє життя, як повідомляє організація «Всесвітня християнська солідарність» (Christian Solidarity Worldwide).


Поліція індійського штату Андхра-Прадеш ув'язнила 8 християн після того, як індуїстські фундаменталісти звинуватили їх у спробі «спокусити» індусів до християнства.


У Туреччині розпочався суд над особою, обвинуваченою у вбивстві римсько-католицького єпископа Луїджі Падовезе, колишнього глави Конференції Католицьких Єпископів Туреччини. Убивця прелата лише зараз, через 16 місяців після вбивства, постав перед судом.


Згідно з інформацією за 7 жовтня читаємо, що на околиці нігерійського міста Бенін в південно-західній частині країни викрали католицького священика. Про це поінформувала Архиєпархія Беніну  і скликала позачергове засідання.


Церква в Нікарагуа дуже стурбована зростанням злочинів по відношенні до священиків, а також безпорадністю сил безпеки. Багато священнослужителів, побоюючись за своє життя, не повідомляють поліцію про випадки залякування та злочинності. Це пов'язано з вбивством у серпні священика, обставини якого не з'ясовані до цього часу.


У Пакистані християнсько-мусульманський консенсус вимагає визнати державу світською, надати рівні права всім громадянам і не використовувати релігію для поширення насильства. Щоразу голосніше нагадується, що так званий "закон про богохульство" вдаряє у основу мирного майбутнього країни.