//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (2-8 жовтня)

Впродовж минулих вихідних, 1-2 жовтня, в Івано-Франківську у Молодіжному християнському центрі св. Івана Боско відбулася зустріч мігрантів, яка завершилася нічною пішою прощею Івано-Франківськ-Погоня, де при монастирі Успіння Матері Божої (с. Погоня, Тисменецький р-н., Івано-Франківська обл.) відбулась XVI Міжнародна проща вервиці за єдність Церкви, організована отцями василіянами із Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні.

 

В цей час з нагоди Дня вчителя комісія у справах мирян УГКЦ провела реколекції для вчителів-католиків основною метою яких було донести християнські цінності в освітнє середовище. Зустріч відбулася в селі Гошів (Івано-Франківська обл.), що славиться чудотворною іконою Божої Матері на Ясній Горі.

 

У неділю:


Єпископ Миколай (Сімкайло) здійснив візит до парохії села Старі Кути, що на Косівщині. Ознаменувався приїзд Преосвященного владики також вісімнадцятою річницею з дня відновлення Богослужінь у місцевому храмі Преображення Господнього після заборони Української Греко-Католицької Церкви комуністичним режимом.

 

Високопреосвященніший владика Ігор очолив Божественну Літургію в с. Городилів, Золочівського протопресвітеріату, з нагоди відзначення двохсотої річниці храму Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

 

Преосвященніший владика Венедикт відвідав з пастирським візитом храм Стрітення Господнього у Львові (вул. Винниченка). Під час Божественної Літургії Єпископ-помічник Львівський рукоположив у пресвітерство диякона Миколу Проціва, а напередодні богослуження уділив піддияконські свячення Андрію Самсін.

 

В понеділок увечері у м. Трускавці розпочались реколекції для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Цього року на запрошення правлячого архиєрея владики Юліяна (Вороновського) реколекції провадить єромонах Студійського уставу о. Ілля Мамчак. Упродовж трьох тижнів участь у реколекціях візьмуть близько 250 священиків єпархії.

 

У вівторок  з благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії, у м. Стрий відбулося офіційне відкриття оновленого приміщення дитячої захоронки, що діє при монастирі Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії.

 

Середа:


Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, на прес-конференції в УНІАН розповів про Стратегію розвитку УГКЦ на період до 2020 року.

 

У Школі Духовності при Святоуспенській Унівській Лаврі відбулися однодневні реколекції для духовенства Стрийської єпархії.

 

У четвер  Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, зустрівся з новим Апостольським нунцієм в Україні Архиєпископом Томасом Едвардом Ґалліксоном. Зустріч відбулася у Києві, у приміщенні Апостольської нунціатури в Україні по вул. Тургенєвській, 40.


.
7 жовтня, п’ятниця: відійшов у вічність священник Більшівцівського протопресвітеріату о. Богдан Мартинів

 

Також на цьому тижні:


Єпископи УГКЦ написали Президенту України: про українську мову, еміграцію, правосуддя та відносини між Церквами і державою. Цей лист вони написали у Бразилії, під час проведення цьогорічного засідання Синоду Єпископів УГКЦ. Про це 5 жовтня, під час прес-конференції в УНІАНі, повідомив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

 

Владика Венедикт звернувся з Посланням до вірних Львівської Архиєпархії про некатолицьких священиків, які видають себе за католицьких, закликаючи усіх вірних Львівської Архиєпархії, хто вважає себе греко-католиком, визнавцем віри своїх батьків та прадідів бути пильними до невідомих Вам священиків, не допускати таких до служіння, єднатися довкола своїх законних душпастирів та пам'ятати, що уже були часи в недавньому минулому, копи нам хотіли нав'язати чужих священиків та чужу церкву.

 

Стало відомо, що Блаженніший Святослав (Шевчук) та Митрополит Іларіон (Алфеєв) хочуть зустрітися.

 


У м. Хмільнику, що на Вінниччині, відбулася поминальна Літургія та Панахида за блаженної пам’яті о. Романом Бахталовським, ЧНІ, засновником Згромадження Сестер Непорочного Серця Марії Фатімської. Це 26 річниця смерті священика підпільної Церкви. Вшанувати пам’ять ісповідника віри приїхали отці та брати редемптористи із монастирів Вінниці, Тернополя, Кохавино (Львівська обл.). Очолював молитву о. Михайло Волошин, ЧНІ, протопресвітер Вінницький.

 

Анонси:


20 жовтня 2011 року у приміщені Єпархіального управління Стрийської єпархії УГКЦ, відбудеться презентація Товариства журналістів-католиків, яку очолюватиме Юрій Підлісний, директор Інституту Родини УКУ.

 

21 жовтня з нагоди 10-ї річниці та року проголошення Блаженним Папу Івана Павла ІІ у Львові відбудеться ораторія Totus Tuus. Ініціаторами заходу виступили Львівська Архиєпархія УГКЦ, Фундація  «Андрей», Львівське відділення Всеукраїнської національної музичної спідки.

 

28-30 жовтня 2011 року Божого у приміщенні Бучацької єпархії (м. Чортків, віл. Монастирська,1) відбуватиметься курс із вивчення Святого Письма «Дабар».