//

Кардинал Кох: Екуменізм і нова євангелізація мають взаємно доповнюватися

"Екуменізм, як активний пошук єдності, і нова євангелізація Європи є сестрами, а для того, щоб Церкви могли переконливо проповідувати Євангеліє, треба щоб вони про багато речей говорили в один голос", – наголосив голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності, кардинал Курт Кох, у своїй промові в австрійському святилищі Святого Хреста під час церемонії відкриття навчального року у Вищій теологічній школі.

 

Кардинал Кох звернув увагу на те, що первинним завданням Церкви має бути концентрація на спільній діяльності на благо вирішення проблем пов'язаних з моральністю, а також роздум над спадщиною, яку залишили Європі "екуменічні мученики". "Саме вони, християнські мученики, свідченням свого життя, наприклад у концентраційних таборах в ХХ ст., дали свідчення християнської єдності", – зазначив єрарх.

 

Голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності також наголосив, що проект нової євангелізації звертає багато уваги саме на екуменічні аспекти і на питання про Бога в цьому контексті. "Сьогодні питання про Бога, яке хвилює багатьох людей, є стукотом в екуменічні двері. Перед від’єднанням Церкви з публічної сфери, перед нами стоїть спільне завдання – сприяти повазі до гідності людини і захищати життя", – сказав кардинал і закликав до пошуку спільної позиції в біоетичних питань. "Умовою об'єднання Церкви є пошук її відповідного місця в суспільстві", – сказав кардинал Кох.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё