//

Європейський Парламент сьогодні розглядає справу переслідувань християн

Намагання польських євродепутатів, щоб питання переслідувань християн було предметом дебатів в Європарламенті, запевнення уряду Берлусконі про участь Італії в боротьбі за релігійну свободу – це дії, які мали вплив на прийняття рішення про сьогоднішні дебати в Європарламенті в Страсбурзі.

Сьогодні Європарламент дискутуватиме на тему релігійної свободи з Високим Представником у справах Закордонної Політики, Кетрін Ештон, а завтра має намір виголосити спеціальну заяву.

Італійський євродепутат Маріо Мауро визначив переслідування християн і обмежування свободи релігії як „найбільш драматичне явище сучасності”. Найбільш переслідуваною релігійною спільнотою є християни, підтвердив вчора в Страсбурзі християнський демократ.

 

Маріо Мауро сказав, що внаслідок переслідувань, втратили життя тисячі єпископів, священиків і монахів в Іраку, Єгипті, Пакистані та багатьох інших країнах. „Терор, що застосовується по відношенню до християн, є елементом стратегії боротьби зі свободою” – додав європарламентарій. Він звернув увагу на те, що в багатьох країнах християн асоціюють з представниками Заходу, а це - історична фальсифікація, оскільки християнство на Близькому Сході має понад тисячолітню історію.

 

Донедавна Маріо Мауро був делегатом Організації Безпеки і Співпраці в Європі (OBWE) у справах боротьби з расизмом, ксенофобією і дискримінацією, з особливим врахуванням проблеми дискримінації християн. Його наступником став призначений 10 січня соціолог релігії, що походить з Турину, професор Массімо Інтровін.

Сьогоднішні дебати є результатом активних дій депутатів до Європейського Парламенту з Групи Європейських Консерваторів і Реформаторів: Річарда Легуткі, Томаша Поремби і Конрада Шиманського. Про проведення дебатів прийняла рішення Конференція Глав Європейського Парламенту.

 

За матеріалами КАІ